Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers per optimitzar i adaptar-se a la vostra navegació i preferències, entre altres tasques. Si continueu navegant entendrem que accepteu la nostra Política de privadesa.

D'acord Més informació
n° visites: 126212   |    |  Avís legalARTESANIA EN PEDRA
PARCERISA S.L.

973.29.93.05

661176978

artpedraparcerisa@gmail.com
Casa St.Just
El Pi de Sant Just
25286 OLIUS (Lleida)

T'agrada la pàgina?
comparteix-ho amb tothom
 


Artesania en pedra

Picapedrers d'ofici us expliquem el procés de fabricació d’un producte artesà fet a casa nostra: a la pedrera, els blocs de pedra es trenquen fent els forats amb barrines i trencant amb els tascons; en cap cas utilitzem explosius.
Una vegada el bloc és al taller, es posa a la màquina de disc on es tallarà a la mida que convingui, llavors la pedra passa a la taula d’acabats on es treballarà manualment fins que estigui acabada.

Algunes de les obres on hem treballat en el camp de la restauració són:


-Elaboració de tots els elements necessaris per a la restauració interior i exterior de l’Ajuntament i la Catedral de Solsona.

-Tota la pedra necessària per a la restauració d’esglésies i masies dins i fora de la comarca del Solsonès.

-Pavimentació de la Plaça de Sant Joan, Plaça de la Catedral, Vall Calent i Carrer Sant Pau de Solsona.En el camp de l'obra de nova construcció:

-Pedra per a la construcció de l’edifici dels Escolapis i Teatre Comarcal del Solsonès, edifici de Cal Jalmar i d’altres edificis, tant de Solsona com de fora del Solsonès.

Tot i així mai ens descuidem del petit propietari que vol restaurar la seva masia, el que vol fer-se una casa nova, el que vol fer una font, un pou o una taula i uns bancs pel jardí, el que vol una llar de foc personalitzada, el que vol la làpida o el panteó pels seus difunts, l’ajuntament, associació o particular que vol fer un monument o una pedra commemorativa, etc.

També hem col·laborat durant molts anys amb l’Escola Arrels II en la realització d’un crèdit de síntesi dels alumnes de 2on d’ESO. En aquest moment som 6 persones treballant al nostre taller intentant conservar l’essència d’aquest ofici.